Connectant- DISSENYADORS, PRODUCTORS, HOTELERS
Durant la jornada “Connectar per transformar” de LOOP Disseny i Circularitat es varen programar un seguit de conferències amb actors locals i un grup seleccionat d’especialistes de perfil divers.
Francesca Martí, directora de la Fundació Deixalles i del projecte “Fem que circuli”, va declarar que s’ha reutilitzat el 90’9% dels articles d’hotel gestionats durant l’any passat. Això suposa que s’ha evitat l’emissió de 453 tones de CO2.
Céline Álvarez, membre de la Consultoria Sostenible XXI, va parlar sobre els avanços de la circularitat al sector hoteler.
Per la seva banda, Sònia Torres, directora comercial de Lafiore Glass, va explicar “Som circulars”, un projecte de recollida de vidre de rebuig en els hotels de l’Arenal i la seva posterior reconversió en productes d’ús per als mateixos hotels.
També es varen poder presentar els projectes realitzats per a LOOP 2024, donant veu als dissenyadors participants en aquesta edició i d’altres projectes de les edicions 2021 i 2022. Nico Guevara, Jandro Bonet, Adriane Escarfullery, Margarita Payeras, Paula Chacartegui, Sara Regal, Cecilia Sörensen, Pedro Monge i Mirenchu Beacohechea varen ser els dissenyadors encarregats de mostrar el seu talent.
Els productors locals estaven representats per Vestuarios Mallorca, Fusteria Escaire, Taller Tèxtil Es Ministeri, els tallers de la Fundació Deixalles, Germans Adrover i CETEBAL.
- Fotografies: Grimalt de Blanch
Després de la xerrada, més d’un centenar de participants varen tenir l’ocasió de realitzar contactes amb els productors, amb els dissenyadors i les institucions presents.
LOOP va aprofitar la trobada per mostrar els nous objectes que s’han fet amb materials procedents del sector HORECA recollits per la Fundació Deixalles a través del projecte «Fem que circuli». Es tracta de prototips creats per deu dissenyadors i produïts per sis tallers locals. S’ha de tenir en compte que el sector HORECA disposa de molts de materials que s’han de reemplaçar i que es troben en bones condicions, així com productes usats que es converteixen en articles descartats atesa la seva pròpia rotació. Per aquest motiu, donar a conèixer al sector les possibilitats que hi ha en la reutilització dels seus materials, amb la intervenció dels dissenyadors i dels tallers locals, és un repte i a la vegada una oportunitat per fomentar la circularitat a les Balears.