Cati Marí Forteza

Cartó i posidònia

Aquests llums de paper creats per Cati Marí Forteza absorbeixen completament l’entorn local, utilitzant fibres naturals procedents del mar. El fet d’emprar les fibres naturals que donen textura a les peces dona com a resultat un producte sensorial que cobra vida.

Les fibres naturals utilitzades en el procés són de procedència local, com ara restes de posidònia que es poden trobar a les platges de l’entorn, per donar al paper fet a mà nous tons i diferents estructures. La utilització d’aquesta planta en la producció dona com a resultat una gran varietat d’estudis en paper de belles estructures. Sobre la base de les habilitats i el potencial creatiu, es van utilitzar tècniques d’artesania de paper per crear un nou producte.

Cada llum individual evoca una sensació diferent, que difon olors marines; combinat amb papers i cartons reciclats procedents d’una casa oficina bellament seleccionats en colors i tacte semblants.

La creació de la peça de forma intuïtiva permet més llibertat en el procés d’elaboració, la qual cosa dona un caràcter orgànic a les peces úniques.

«He intentant destacar les expressions i els sentits del material, i crear un vincle amb el medi natural.

»El material resultant és una pasta espessa i emmotllable que permet crear, amb motlles.

»Aquestes formes es tradueixen en llums de formes còniques primer, i en formes esfèriques a mesura que es coneixen les possibilitats que ofereix el material.

»La passa següent va ser convertir el paper pla en un objecte tridimensional. Per donar forma a la massa produïda, es va triar una forma cònica inspirada en les pagellides, mol·lusc de closca cònica que viu aferrat fortament a les roques de la costa».

@catimariforteza_disseny

Fotografies de José Taltavull