Conferències

Dimecres, 25 de maig
Auditori Es Baluard de Palma
De 18.00 a 20.00 hores
Les xerrades es realitzen en català, castellà i anglès.
Aforament limitat

Reserva la teva plaça aquí

Carles Oliver, IBAVI
H Arquitectes
Aude-Line Duilière i Renaud Haerlingen, ROTOR
Modera: Guillem Aloy (arquitecte)

Carles Oliver, IBAVI
Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Des de 2009 és membre de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), on va dirigir el projecte d’adaptació al canvi climàtic Life Reusing Posidònia, finançat pel programa europeu LIFE+. Actualment és el responsable del Departament.

H ARQUITECTES
Roger Tudó és soci principal i fundador de l’estudi d’arquitectura H Arquitectes, fundat l’any 2000 juntament amb David Lorente, Josep Ricart i Xavier Ros, i amb seu a Sabadell. Compagina la seva activitat professional amb la docència en l’ETSAV-UPC, Harvard GSD i actualment en l’ETH Zurich. El seu treball ha estat publicat en diverses revistes, ha exposat en la Biennal de Venècia 2016, en la Triennal d’Arquitectura de Lisboa 2019 i en l’Utzon Center d’Aalborg el 2021.

Des de 2011 H Arquitectes ha rebut diversos premis nacionals i internacionals, entre ells, el Berlin Art Prize for Architecture 2021, el Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic 2019, el Premi Detalle 2018, el Premio de Arquitectura de Albañilería Hispalyt 2018 i el Premi Ciutat de Barcelona 2017, entre d’altres.

Aude-Line Duilière y Renaud Haerlingen, ROTOR
Fundat el 2005, Rotor és un grup d’arquitectes, dissenyadors i altres professionals interessats en els fluxos de materials en relació amb els recursos, els residus, l’ús i la reutilització. Rotor difon estratègies creatives per al salvament i la reducció de residus a través de tallers, publicacions i exposicions. L’enfocament de Rotor emfatitza constantment, i molt sovint visualment, els efectes de la planificació humana, la supervisió i l’ús perllongat en l’entorn construït.

Aude-Line Dulière és arquitecta, investigadora i educadora. Codirigeix un estudi en col·laboració amb la cooperativa Rotor, centrat en la reutilització de materials. Gestiona projectes acadèmics, culturals i de construcció que tenen en compte la nostra relació amb els recursos, la mà d’obra i els sistemes de subministrament. És membre del British Film Design Guild i va treballar un lustre en David Chipperfield Architects.

Renaud Haerlingen és arquitecte, membre de Rotor i cofundador de Rotor Deconstruction, on lidera projectes de disseny oberts, consultories i compromisos amb actors del sector immobiliari. Prèviament, Renaud va treballar en el desenvolupament del disseny de projectes a l’Orient Mitjà i, com a membre del col·lectiu de Brussel·les Boups, va organitzar i va dissenyar esdeveniments públics.

Dijous, 26 de maig
Auditori Es Baluard de Palma
De 18.00 a 20.00 hores
Les xerrades es realitzen en català, castellà i anglès.
Aforament limitat

Jan de Vylder+ Inge Vinck
Jaume Mayol+ Irene Pérez, TEd’A
Modera: Guillem Aloy

Reserva la teva plaça aquí

Jan de Vylder + Inge Vinck
Jan De Vylder i Inge Vinck són arquitectes que parteixen del fenomen de l’arquitectura com a lloc dinàmic per descobrir. AJDVIV és una pràctica multidisciplinària en la qual el fer i el pensar estan profundament lligats. S’exploren nous horitzons internacionals i d’investigació. Jan De Vylder i Inge Vinck treballen a Bèlgica i a l’estranger en projectes de caràcter molt divers, des d’un simple habitatge fins a un campus universitari.

Jaume Mayol + Irene Pérez, de TEd’A
TEd’A Arquitectes és un petit estudi mallorquí dirigit per Irene Pérez i Jaume Mayol. La seva labor se centra en la utilització de recursos, materials i tipologies locals. Tots dos compaginen la seva pràctica professional amb l’acadèmica i són professors a la Kunstakademie de Düsseldorf. La seva obra ha estat recentment guardonada en diferents premis. TEd’A Arquitectes treballa principalment a Mallorca, però també desenvolupen algun projecte fora de l’illa. Ara estan construint un edifici escolar a l’Empordà (Girona) i una església a Herentals (Anvers), fruit d’un concurs internacional en el qual varen obtenir el primer premi

Modera les xerrades Guillem Aloy. Arquitecte, investigador i docent de l’ETS Arquitectura Barcelona–UPC. Aloy és candidat a doctor en Teoria i Història de l’Arquitectura amb “Atles d’arquitectura teatral a Mallorca”, el seu projecte de tesi. El 2017 es va fer amb el Premi Ciutat de Palma d’Investigació. Ha desenvolupat la seva carrera professional entre Barcelona i Brussel·les, i el seu treball també ha estat reconegut en concursos nacionals i internacionals. Imparteix conferències i és articulista en revistes especialitzades d’arquitectura i de teatre. Guillem Aloy és coautor de les propostes de disseny del nou llambordí.