Documental

LOOP DISSENY, un camí cap a la circularitat és un documental que es projectarà els propers divendres 27 de maig i 1 de juny a Palma i Manacor. Posteriorment, tendran lloc unes xerrades sobre disseny, investigació i producció entorn a la fusta i la mineria industrial i urbana, les dues matèries protagonistes del documental.

PASSIS DEL DOCUMENTAL:

Reserva la teva plaça aquí

Divendres 27 de maig
Cinema Rívoli, Palma
De 19.00 h a 21.00 h

Presentació del documental:
LOOP DISSENY, un camí cap a la circularitat

Taula rodona
Disseny, investigació i producció entorn a la mineria industrial i urbana

Dimecres 1 de juny
Can Lliro, Manacor
De 19.00 h a 21.00 h

Presentació del documental:
LOOP DISSENY, un camí cap a la circularitat

Taula rodona
Disseny, investigació i producció entorn a la fusta

El documental LOOP DISSENY, un camí cap a la circularitat dona veu a professionals experts en diferents àmbits, des de la investigació, el disseny industrial, l’arquitectura, la producció i els materials. És una recopilació d’opinions adquirides des del coneixement, des de l’experiència professional i personal al nivell més alt. Són perspectives diferents que, unides i compartides, es transformen en l’esperança de transitar un camí en comunitat que contribueixi a fer productes més sostenibles i respectuosos amb el territori, amb el nostre entorn.

Aquest documental promou la recuperació de dos materials: la fusta i la mineria urbana i industrial, que s’incorporen com a matèries primeres locals a partir de les quals crear els objectes. LOOP DISSENY, un camí cap a la circularitat recull els testimonis de persones que volen emprendre un camí de canvi enfront dels reptes i desafiaments que com a societat tenim tant a nivell local com global. En el seu quefer diari i en la seva actitud vital, totes elles expressen visions d’un concepte: la sostenibilitat, tan fàcil d’esgrimir com difícil de fer realitat.

LOOP és un projecte que pretén sensibilitzar i provocar una nova mirada en els detalls, en la forma de realitzar, en els materials que utilitzam, en els objectes que fabricam. LOOP vol crear consciència per replantejar la nostra relació amb la naturalesa i amb el territori, a partir de construir comunitat i fomentar les sinergies entre entitats, empreses, productors, dissenyadors, científics i tecnòlegs. Tots ells, des de la seva especialitat, aporten una nova mirada per començar un nou camí.

Dirigit per José Taltavull, el documental ha estat comissariat i coordinat per l’IDI amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca i la Fundació AEDIFICAT. LOOP DISSENY, un camí cap a la circularitat, està disponible en català i castellà.

Hi participen: