Sinergies empresarials per desenvolupar producte de qualitat.

Studio Jaia / Amarar

Amarar aposta per la innovació i la tecnologia en els processos de fabricació, així com pel disseny de productes perdurables, en cercar la coherència ambiental en les fases del disseny i dels processos de fabricació. El nom Amarar es deu a la recuperació de les tècniques ancestrals locals en el tractament d’aquesta matèria per immersió en aigua per aconseguir una fusta més estable, més duradora i més fàcil de treballar. També la innovació en el disseny de les unions exclusivament amb fusta ens trasllada a tècniques que es remunten al passat. El resultat del producte fa que aquests mobles superin el procés creatiu i s’endinsin en el desenvolupament material que traspassa el paper per convertir-ho en solució i activisme ambiental.

Studio Jaia és un estudi de disseny de mobiliari i patronatge, dedicat a la mescla d’artesania tradicional i disseny modern. El disseny minimalista es combina amb patrons geomètrics teixits a mà per conservar les tècniques tradicionals (cordats mallorquins).

Aquesta butaca de fusta de pi local amb corda de cotó reciclat és el resultat d’una col·laboració entre diferents artesans i professionals compromesos amb la sostenibilitat i la qualitat del disseny. La creació de sinèrgies empresarials ha permès la posada en comú de coneixements, recursos i habilitats per desenvolupar un producte d’alta qualitat.

Aquest disseny és un exemple de moble sostenible i circular. La fusta de pi és un recurs natural renovable i de baix impacte ambiental que s’obté localment, la qual cosa permet no crear externalitats en altres llocs. A més, la corda procedeix de materials reciclats i està fabricada en la península.

És un disseny que sorgeix de la necessitat d’optimitzar cada material per al seu ús. L’estructura de fusta aporta la rigidesa i el suport, mentre les superfícies cordades aporten el confort i l’adaptabilitat per a la correcta ergonomia del seient.

És una peça de mobiliari que destaca per la seva simplicitat elegant i el seu aspecte acollidor. L’elecció de la fusta de pi i el cotó demostra com el disseny pot sorgir dels materials més simples. La fusta de pi li dona a la butaca una aparença natural i càlida, mentre que les línies rectes li donen un aspecte modern i sofisticat. A més, l’ús de corda de cotó accentua encara més la sensació acollidora i suau de la butaca al crear un agradable contrast de textures.

La peça recupera els cordats del moble tradicional, apropant-los al moble contemporani. Els patrons creats per Studio Jaia dialoguen amb la fusta, creant formes i dibuixos proporcionats amb l’estructura d’Amarar.