Rescat de tèxtils de les indústries hotelera i nàutica

Bossa creuada POSTMAN

 

Jandro Bonet és un dissenyador i tècnic de producte. Centrat en la creació i desenvolupament d’objectes d’ús quotidià, té estudis d’enginyer en disseny industrial per la Universitat Politècnica de Madrid. Actualment, fa feina com a dissenyador autònom i posiciona l’ecologia, l’honestedat i la reflexió com a essència de la seva filosofia de producte. Concep el disseny com una bona relació entre l’individu i el context.

 

Disseny

Jandro Bonet per a LOOP Disseny i Circularitat

Materials postconsum de Deixalles

Teixit exterior de lona de tendal recuperada

Teixit de reforç de foscurit recuperat

Teixit de reixeta de mosquitera recuperada

Teixit de folre de vela de vaixell gennaker de deixalla nàutica

Producció

Taller tèxtil _ Es Ministeri

 

  • Instagram: jan.bonapar
  • Fotografies: José Taltavull i Xim Izquierdo
  • Dissenyador d'escenes: Julià Panadès

Postman

Postman està pensat per portar de forma organitzada petits accessoris essencials del dia a dia. El seu disseny pràctic combina diferents butxaques i components que permeten separar els objectes segons el seu ús o mida: butxaca de cremallera amb separadors per als articles més grans, butxaques exteriors de cremallera per a ítems de fàcil accés, compartiment secret per al mòbil i cordó elàstic exterior.

Es pot portar creuada o damunt una espatlla, ja que la corretja de corda nàutica és ajustable i extraïble. A més, compta amb una part acotxada per a més confort a la zona de contacte, així com en la cara posterior de la bossa.

Postman també té altres detalls com diferents enganxes per a mosquetons o anelles, cordó elàstic exterior per a subjectar peces lleugeres i altres objectes solts i una corretja addicional de fixació per anar en bicicleta.

Els teixits utilitzats han estat rescatats de les indústries hotelera i nàutica. Per a l’exterior, s’han combinat diferents lones de tendal al fer servir les més gruixudes per reforçar la base i altres de reixeta per a les butxaques, totes elles resistents al sol i la pluja per la seva antiga funció. D’altra banda, el forro interior està confeccionat amb vela de vaixell gennaker.

La inspiració en els accessoris de muntanya i la recerca per organitzar els objectes bàsics que ens acompanyen converteixen el disseny Postman en un híbrid que trasllada el llenguatge a l’aire lliure (outdoor) a l’estil de vida urbà.