Materials descartats de les indústries de la nàutica i de la buata d’edredons

Bossa VENTURA

Paula Chacártegui és una dissenyadora de producte especialitzada en el sector de l’artesania. Després de graduar-se a l’IED de Barcelona i obtenir el màster a l’ECAL de Suïssa, ha col·laborat amb empreses com Alessi, La Prairie o Isimar i ha exposat a museus com el Disseny Hub de Barcelona, Museum of Arnhem d’Holanda i Archivio di Stato di Napoli a Itàlia. A més, ha estat nomenada a revistes com l’AD i Wallpaper. La seva filosofia es basa a posar l’artesania, la sostenibilitat i l’alta qualitat dels materials naturals com a pilars principals dels dissenys. Amb un estil a temporal i orgànic, la dissenyadora aposta per la petita producció local i personalitzada.

 

Disseny

Paula Chacártegui per a LOOP Disseny i Circularitat

Materials postconsum de Deixalles

Cara exterior de teixit de polièster recuperat

Cara interior de vela nàutica reutilitzada

Farciment de buata (potencialment provinent dels edredons del sector hoteler).

Producció

Taller tèxtil _ Es Ministeri

Ventura

 

Ventura s’inspira en les formes que adquireixen les veles de vaixell quan naveguen. Les siluetes encoixinades que genera representen la superposició de les veles inflades al vent. A més, el tirador de la cremallera simbolitza les anelles per les quals passen les cordes que les subjecten.

La bossa està dissenyada per a dur els accessoris essencials del dia a dia. La seva mida permet guardar objectes com la tableta o l’ordinador i compta amb una butxaca interna de cremallera per a objectes més petits. També es pot ajustar en diferents posicions segons el nus que dugui l’ansa (simple, doble, movible…), tant per dur-lo creuat com penjat a l’esquena.

En sintonia amb la filosofia sostenible del projecte, s’ha confeccionat a partir de materials reutilitzats o descartats de les indústries de la nàutica i la moda. Les propietats del material extern i del tancament de la cremallera fan que Ventura sigui resistent a l’aigua. Potencialment, el material de l’encoixinament es recollirà d’edredons descartats del sector hoteler.