Làmines de somier reutilitzades

Cadira de lames de somier

 

Amarar és una empresa de disseny i fabricació de mobles de fusta de procedència respectuosa. Davant la crisi climàtica i l’escassetat de recursos i energia, l’únic futur possible per a l’illa passa per consumir menys i consumir millor: autosuficiència i fer servir de manera sostenible allò que som capaços de generar o reciclar. Amarar crea sinergies entre diversos actors: forestals, serraries, fusters, dissenyadors, arquitectes, entitats socials, institucions, consumidors i població en general per aconseguir la circularitat de tot el procés de fabricació. Amarar és un projecte d’Aulets Arquitectes i Fusteria Galmés.

L’objectiu d’Amarar és utilitzar fusta dels recursos locals de l’illa, en aquest cas provinent dels boscos i, a la vegada, prescindir de materials de construcció extractius que generen externalitats. Amb l’ús de fusta local, aquest projecte pretén cuidar els boscos de la Serra de Tramuntana a la vegada que es redueix la importació de fusta. Una analogia que en el cas de LOOP s’ha traslladat a la fusta rebutjada, ja que en lloc de cremar-se s’ha allargat la seva vida a través del disseny.

 

Disseny

Amarar per a LOOP Disseny i Circularitat

Materials postconsum de Deixalles 

Làmines de somier de faig

Estructura de fusta de faig reutilitzada

Producció

Fusteria _ MAC Insular

  • Web: www.amarar.eu
  • Fotografies: José Taltavull i Xim Izquierdo
  • Dissenyador d'escenes: Julià Panadès

Butaca de làmines de somier

Es tracta d’una estructura de fusta combinada amb làmines de somiers reutilitzades, sobretot dels llits que es substitueixen a la planta hotelera balear en favor dels elevables que faciliten el dia a dia del personal encarregat de la neteja de les habitacions. L’estructura sempre és la mateixa, però les làmines canvien en funció dels materials de somiers que rep la Fundació Deixalles.