Butaca per entapissar construïda a partir de fustes i tèxtils de recursos existents

Cadira per entapissar

 

Amarar és una empresa de disseny i fabricació de mobles de fusta de procedència respectuosa. Davant la crisi climàtica i l’escassetat de recursos i energia, l’únic futur possible per a l’illa passa per consumir menys i consumir millor: autosuficiència i fer servir de manera sostenible allò que som capaços de generar o reciclar. Amarar crea sinergies entre diversos actors: forestals, serraries, fusters, dissenyadors, arquitectes, entitats socials, institucions, consumidors i població en general per aconseguir la circularitat de tot el procés de fabricació. Amarar és un projecte d’Aulets Arquitectes i Fusteria Galmés.

L’objectiu d’Amarar és utilitzar fusta dels recursos locals de l’illa, en aquest cas provinent dels boscos i, a la vegada, prescindir de materials de construcció extractius que generen externalitats. Amb l’ús de fusta local, aquest projecte pretén cuidar els boscos de la Serra de Tramuntana a la vegada que es redueix la importació de fusta. Una analogia que en el cas de LOOP s’ha traslladat a la fusta rebutjada, ja que en lloc de cremar-se s’ha allargat la seva vida a través del disseny.

 

Disseny

Amarar per a LOOP Disseny i Circularitat

Materials postconsum de Deixalles

Estructura de fusta de faig reutilitzada

Tela de matalàs reutilitzada

Tela de llengües reutilitzada

Lona gris reutilitzada

Funda de sofà de pell sintètica

Producció

Taller tèxtil _ Fundació Deixalles

Fusteria _ MAC Insular

 

  • Web: www.amarar.eu
  • Fotografies: José Taltavull i Xim Izquierdo
  • Dissenyador d'escenes: Julià Panadès

Butaca per entapissar

L’estructura de la butaca s’ha construït a partir de diferents peces de fusta recollida per Deixalles i dissenyada perquè sempre sigui idèntica. En canvi, la tela, que també prové de la Fundació, canvia segons les existències tèxtils per aprofitar al màxim els recursos existents.