Tècniques d’artesania de paper i fibres naturals donant gran varietat de textures.

Cati Marí Forteza

Aquests llums de paper creats per Cati Marí Forteza absorbeixen completament l’entorn local, utilitzant fibres naturals procedents del mar. El fet d’emprar les fibres naturals que donen textura a les peces dona com a resultat un producte sensorial que cobra vida.

Les fibres naturals utilitzades en el procés són de procedència local, com ara restes de posidònia que es poden trobar a les platges de l’entorn, per donar al paper fet a mà nous tons i diferents estructures. La utilització d’aquesta planta en la producció dona com a resultat una gran varietat d’estudis en paper de belles estructures. Sobre la base de les habilitats i el potencial creatiu, es van utilitzar tècniques d’artesania de paper per crear un nou producte.

Cada llum individual evoca una sensació diferent, que difon olors marines; combinat amb papers i cartons reciclats procedents d’una casa oficina bellament seleccionats en colors i tacte semblants.

La creació de la peça de forma intuïtiva permet més llibertat en el procés d’elaboració, la qual cosa dona un caràcter orgànic a les peces úniques.

«He intentant destacar les expressions i els sentits del material, i crear un vincle amb el medi natural.

»El material resultant és una pasta espessa i emmotllable que permet crear, amb motlles.

»Aquestes formes es tradueixen en llums de formes còniques primer, i en formes esfèriques a mesura que es coneixen les possibilitats que ofereix el material.

»La passa següent va ser convertir el paper pla en un objecte tridimensional. Per donar forma a la massa produïda, es va triar una forma cònica inspirada en les pagellides, mol·lusc de closca cònica que viu aferrat fortament a les roques de la costa».