Impressió 3D, utilitzant material biodegradable provinent de diferents tipus de fibra vegetal.

Contain

Contain Estudio és un estudi de disseny especialitzat en il·luminació i mobiliari, el qual neix a Mallorca amb l’objectiu d’entendre i experimentar la possibilitat dels materials i la relació que tenen amb la llum, convertint-los en objectes de disseny únics, atemporals, personalitzables i duradors.

La filosofia que s’amaga rere els nostres productes és l’slow design, crear peces que durin, de qualitat, que es transmetin de generació en generació i que siguin atemporals estèticament. Creim que el disseny s’encamina —i ha de fer-ho— cap a un camí conscient i activista. El disseny i la indústria que aquest genera formen part del gran problema d’una economia basada en la producció constant de nous objectes, per la qual cosa com a dissenyadors joves tenim com a premissa crear objectes que tenguin sentit per a un gran públic en comptes de ser capritxos per a un sector reduït, un model de disseny que ens permeti crear peces atemporals estèticament, la qual cosa implica dissenyar conscientment productes que tenguin una llarga durada, per combatre en primer lloc l’obsolescència programada. Per això, cal sortir de la mera justificació econòmica i el disseny com una característica dels productes de luxe.

Com a dissenyadors, hem de tenir la capacitat i l’obligació d’actuar com a mediadors i connectors entre persones i disciplines, ajudant a operar un canvi des del punt de vista estructural: en la nostra col·lecció hem creat peces de disseny estandarditzades, però amb producte artesanal; diferents tipus de pedres, terratzo, teula, vidre bufat, llautó, ferro, materials nobles que es treballen artesanalment a l’illa des de fa més de 200 i 300 anys, barrejat amb tecnologia com la impressió 3D, en la qual utilitzam material reciclat i biodegradable provinent de cereals, fustes i diferents tipus de fibra, i també la utilització del LED d’última generació o la domòtica, la qual cosa ens ha permès pensar més enllà del producte i centrar el treball del disseny en la innovació, investigant en els avenços tecnològics més recents per afrontar els nous problemes que sorgeixen constantment.

En aquests primers tres anys, hem aconseguit crear una sinergia entre la matèria primera de la illa, la tradició, la història de Mallorca i el nostre amor a aquesta illa amb els nostres coneixements, el nostre recorregut, la nostra passió per la il·luminació i el disseny juntament amb la tecnologia.