Realització de peces amb la tècnica fusing, procedent de portes i finestres d’enderrocs.

Mirenchu

Quan observam els materials sense prejudicis ni reserves, aconseguim veure qualsevol recurs com un tresor.

L’enfocament d’una economia circular, respectuosa i en honor d’un benestar general, atorga profunditat a les obres, un perquè i un per a què.

Gràcies a una mirada neta i una voluntat de crear i aportar una millora, tancam el cercle utilitzant la menor quantitat de recursos de proximitat i reutilitzam les matèries més humils per convertir-les en objectes bells i valuosos.

Aquests principis, junt amb la meva fascinació per les formes naturals i l’alquímia dels elements, han donat com a resultat la sèrie COSMOS.

Aquesta ha estat realitzada mitjançant vitrofusió, amb la tècnica fusing (el procés de la qual no crea gasos ni residus contaminants), amb vidre pla procedent de diverses portes i finestres d’enderrocs, el material del qual he recuperat després de sotmetre-ho a una neteja exhaustiva.

Una llarga experimentació en el procés d’enfornat ha donat lloc a unes peces sòlides, rudes i delicades alhora.

Unes peces en què la superfície exterior, un poc aspra, contrasta amb un interior suau, envolupant i brillant.

L’efecte de la calor i l’oxidació de l’esmalt els confereix una profunditat i matisos que evoquen l’atmosfera dels llacs de les coves mallorquines.

Aquesta transformació sorprenent d’un fred tros de vidre d’una finestra a un càlid bol de característiques orgàniques (amb una superfície on «perdre’s», observant els efectes que la llum deixa en passar), és una font inesgotable d’inspiració, un camí il·limitat de formes, on s’uneixen l’essència i la màgia dels elements.