Traçabilitat de peces realitzades a partir dels teixits locals i amb tecnologia NFC.

Pablo Erroz

Pablo Erroz és una marca/concepte multidisciplinari creat en 2012 pel creatiu que li dona nom i vida sota el concepte seasonless, individualistic and genderless quality clothing made in Spain for multitasking citizens of the world.

Clothing+leather goods amb siluetes smart vs. esportives, junt amb un acostament a l’artesania i un love attraction a la peça exterior. Des de 2018 treballam amb l’objectiu d’unir sota un mateix paraigua una proposta anual i intemporal, extensible a tot l’any, unint estiu i hivern, eliminant així les temporades i evocant un consum més amable i respectuós amb el medi ambient, així com més limitat i exclusiu, amb la premissa i el valor afegit de poder unir mercats oposats i públics diferents, a través d’una col·lecció que gira entorn d’un any complet de vida i aconseguint posicionar-se com una marca amb un impacte mediambiental positiu.

Sobrenomenat per Vogue com a digne «hereu del cool novaiorquès», així com un dels dissenyadors nacionals amb més projecció del moment, compta a més amb diversos reconeixements com són els premis Onda Cero al disseny (2014), Barcelona Designers Collective (2015) —comissariat per Georgina Chapman (Marchesa) i Collin McDowell (Vogue USA) —, així com el de millor dissenyador masculí espanyol en el prestigiós Woolmark Prize International (2017).

Des dels seus inicis la marca ha anat presentant les col·leccions en diferents plataformes com MBFWMadrid, Viena Fashion Week i actualment sota el marc 080 Barcelona Fashion. En 2016 el portal de tendències WGSN ho inclou en la seva secció brands to watch, i durant tres anys consecutius (2018, 2019 i 2020) és finalista al premi Who’s On Next de Vogue Espanya al millor dissenyador de l’any. En l’actualitat és també és una de les marques incloses en la secció italiana de Vogue Talents.

Tenint en compte que els recursos són limitats, hem decidit no crear cap teixit per a les nostres col·leccions i comprar de partides ja existents. O, si hem de crear teixits, fer-ho a través de fibres o peces reciclades, donant-los així una nova vida i apostant per una economia circular real. També, el fet de comprar partides d’excedents d’estoc ens fa donar suport a nous tipus de negoci basats en la compra de sobrants, que estaven destinats a cremar-se, desaparèixer o contaminar; però que gràcies a aquests models de negoci s’acabaran aprofitant.

Tenim la responsabilitat i l’objectiu com a marca d’investigar dia a dia com podem ser més sostenibles i apropar-nos més al consumidor, ser més transparents. Gràcies a la tecnologia BlueBite i el sistema NFC sempre es podrà conèixer la traçabilitat del producte, d’una forma tan senzilla com és escanejant les nostres peces amb un telèfon intel·ligent que ens durà a una experiència digital on poder accedir a tota la informació de l’article.

Sens dubte, creiem que iniciatives com aquesta són el futur i és el nostre deure investigar sobre elles. Totes les nostres peces creades amb LOOP duen aquesta tecnologia incorporada, perquè sempre pugui conèixer-se l’origen i gràcies la tecnologia dotar de valor afegit a aquestes peces en donar al món a conèixer el que hi ha darrere d’aquestes.

Quan parlam de sostenibilitat, hem d’anar-nos sempre a l’origen de la paraula. Ser sostenible no és una altra cosa més enllà que poder tenir un negoci, producte, empresa… que pugui sostenir-se (seguir viu) a curt, mitjà i llarg termini. No de manera cíclica, sinó permanent. Tenint aspiracions et diria que per sempre. Per això mateix, és fonamental tenir en compte que els recursos són limitats i que, per tant, hem de treballar molt sobre això.