Tallers locals 2024

 

La producció entorn a l’economia circular potencia la demanda d’habilitats i talents locals. Els tallers artesanals són una part fonamental de l’economia de la zona i una eina imprescindible per al desenvolupament de la producció circular, així com per a la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables a través de la reutilització d’objectes i residus.

 

Fusteria MAC Insular i Taller de costura Fundació Deixalles

A través del seu propi taller tèxtil i el de fusteria fruit de l’aliança amb MAC Insular, la Fundació Deixalles recupera teixits i fusta descartats en un procés de reciclatge de valor afegit (upcycling) que transforma aquests materials en nous productes. En el taller de costura hi treballen una monitora i dues persones en situació de vulnerabilitat amb contracte d’inserció laboral, i a la fusteria de MAC Insular hi fa feina també un treballador amb el mateix tipus de contracte. Combinant el vessant social amb el vessant productiu, la Fundació se centra en la transformació, la reutilització i el reciclatge per crear nous productes i noves oportunitats.

 

Taller tèxtil Es Ministeri

Es Ministeri és un taller col·laboratiu multidisciplinari que abasta tallers i consultories amb el propòsit de desenvolupar el potencial de les persones emprenedores. El seu objectiu és donar suport a nous dissenyadors a través d’eines i coneixement. En la tercera etapa de LOOP, Maria Crespí ha col·laborat en el projecte oferint consultoria tècnica i producció.

 

Fusteria Ebenisteria Escaire

Fusteria Ebenisteria Escaire és un equip petit i qualificat de fusters i ebenistes amb seu a Sineu. Procedeixen de diversos països, per la qual cosa el seu plantejament per a cada projecte és plural i enriquidor. Empren materials d’alta qualitat i tècniques tradicionals. Es caracteritzen pel seu perfeccionisme en els acabats i por la recerca de nous reptes.

En sintonia total amb LOOP, creen que la cura del medi ambient és bàsica i aposten per la recuperació de fustes. La llibertat que tingueren a l’hora de escollir els materials per a la producció de LOOP va contribuir a proporcionar un acabat senzill però ric en matisos.

 

  • Web: https://www.deixalles.org/
  • Web: https://www.esministeri.com/
  • Web: https://www.instagram.com/camperworksmallorca
  • Fotografies : José Taltavull i Xim Izquierdo