Lona de tendal recuperada

Tamboret TTT

Jandro Bonet és un dissenyador i tècnic de producte. Centrat en la creació i desenvolupament d’objectes d’ús quotidià, té estudis d’enginyer en disseny industrial per la Universitat Politècnica de Madrid. Actualment, fa feina com a dissenyador autònom i posiciona l’ecologia, l’honestedat i la reflexió com a essència de la seva filosofia de producte. Concep el disseny com una bona relació entre l’individu i el context.

 

Disseny

Jandro Bonet per a LOOP Disseny i Circularitat

Materials postconsum de Deixalles

Lona de tendal recuperada

Fusta de faig reutilitzada

Peça junta trípode de cargolam industrial

Producció

Fusteria _ MAC Insular

Taller de costura _ Fundació Deixalles

Taller tèxtil _ Es Ministeri

  • Instagram: jan.bonapar
  • Fotografies: José Taltavull i Xim Izquierdo
  • Disseny d'escenes: Julià Panadès

TTT Tamboret de fusta plegable

El disseny del tamboret de fusta plegable és simple, còmode i lleuger, la qual cosa el converteix en un seient perfecte per a l’exterior i l’interior. El sistema de plegat s’ha dissenyat a partir de caragols industrials d’acer. La corretja, recuperada de cingles d’embalatge, és ajustable i permet el seu transport penjant-lo a l’espatlla o creuat. A més, compta amb un cordó elàstic per al tancament.

 

TTT és totalment desmuntable: el seient es pot elevar, canviar o reparar, així com la corretja. D’aquesta manera, s’afavoreix la separació de les parts al final de la vida útil del producte.

 

L’estètica juga amb el contrast entre la part superior i la inferior del seient, produït amb lona de tendal recuperada (excedents d’una fàbrica de tendals que va tancar). La neutralitat del blanc romput en combinació amb el taronja cridaner recorda els colors que es dibuixen a tantes façanes dels edificis de l’illa. A més, el teixit del tendal ja està pensat per resistir a l’exterior (sol, pluja i vent). Les cames són de fusta de faig —recuperada de taules d’hotel rebutjades— i compten amb un acabat d’oli de llinassa.