Donar una nova vida a les baixes d'un material manufacturat.

Tonia Fuster / Ladrillerias Mallorquinas

La sèrie de llums LM.1, en col·laboració amb Ladrillerías Mallorquinas, neix de la idea de donar una nova vida a les baixes d’un material manufacturat que, per diferents motius, incompleixen amb les condicions òptimes per a la fi estructural per a la qual varen ser dissenyades originalment.

El revoltó mallorquí, un format pla que presenta baixes de manera continuada, és sotmès a un estricte control de qualitat sota inspecció visual i acústica. Aquí és on es descarten les peces no aptes i on comença aquest projecte que, tenint en compte el material i l’energia ja consumits en producció, reutilitza aquestes peces i les converteix en nous objectes lumínics que conserven la bellesa del material, el seu color i la seva estructura.

D’acord amb la naturalesa reutilitzable del projecte, els recursos emprats per a la transformació d’aquestes peces són els mínims necessaris i els elements que completen el producte final són de llenguatge estructural acompanyant el caràcter directe, fresc i senzill del disseny.

Renovar materials i estructures que ja existeixen és un desafiament fascinant, i Tonia ha creat amb aquest projecte un nou concepte de producte, una col·laboració de creativitat i indústria, que dona lloc a una generació de productes de disseny honest i més accessible.